Csökkent a magyarországi Groupama nyeresége

A Groupama Csoport múlt évi díjbevétele 1,4 százalékos növekedés mellett 17,6 milliárd eurót tett ki, míg a nettó eredménye 58 százalékkal 387 millió euróra csökkent - közölte a csoport magyar leányvállalata kedden az MTI-vel.
MTI-Eco, 2011. február 22. kedd, 16:57
Fotó:

A Groupama Garancia Biztosító tavalyi díjbevétele 338 millió eurót tett ki, ami 6,9 százalékos emelkedés 2009-hez képest. A vagyon- és felelősségbiztosítás díjbevétele gyakorlatilag nem változott (-0,3 százalék). Az egyéni kötelező gépjármű felelősségbiztosítási ágazatban 16,3 százalékos volt a csökkenés, de ezt ellensúlyozta a flotta gépjármű biztosítási ágazat növekedése. A lakásbiztosításoknál - ahol a Groupama Garancia a második helyen áll a magyar piacon - a díjbevétel változatlan (0,3 százalék) maradt.

A személy- és életbiztosításban a díjbevétel 13,9 százalékos növekedést mutat, amit a Groupama Garancia és az OTP Bank partneri együttműködése tett lehetővé. Az életbiztosítási ágazat 12,2 százalékkal nőtt, amelyben döntő szerepe volt a 2010-ben indított egyszeri díjas életbiztosítási kampánynak.

A francia anyacég, a Groupama SA díjbevétele 1,4 százalékos növekedéssel 14,7 milliárd eurót tett ki tavaly. A nettó eredmény viszont 41,4 százalékos csökkenéssel 387 millió euró volt.

A jelentés megjegyzi: a 2010. üzleti évre a nehéz gazdasági és pénzügyi környezet, a rendkívüli intenzitású éghajlati események - a Xynthia vihar, a franciaországi és magyarországi áradások, továbbá a nagy-britanniai fagyok - valamint az összes piacon a szokásos kárráfordítás romlása nyomta rá bélyegét.

HOZZÁSZÓLÁSOK