Csökkent a Strabag első negyedévi vesztesége

Magasabb forgalom mellett csökkent az osztrák Strabag építőipari konszern vesztesége az első negyedévben - írja az osztrák WirtschaftsBlatt hírportál.
MTI-Eco, 2014. május 28. szerda, 09:03
Fotó: Napi.hu

A téli időjárási körülmények miatt hagyományosan gyenge első negyedévet a Strabag a tavalyinál öt százalékkal alacsonyabb,k 163,7 millió euró üzemi szintű veszteséggel zárta, a konszern vesztesége pedig hat százalékkal, 132 millió euróra csökkent.

Az építőipari tevékenység bevétele ugyanakkor 10 százalékkal, 2,34 milliárd euróra emelkedett az idei első negyedévben.

A Strabag megrendelés-állománya 5 százalékkal, 14,41 milliárd euróra emelkedett a Németországban, Chilében, Szlovákiában és Magyarországon kapott nagyberuházási megbízásoknak köszönhetően.

Az idén a Strabag a tavalyival közel megegyező, 13,6 milliárd eurós építési teljesítmény után 260 millió euró üzleti eredményre számít.

A Strabagnak 69 ezer 300 alkalmazottja van. A Lengyelországban, Romániában és Oroszországban a kivitelezési projektekkel összefüggésben végrehajtott leépítéseket ellentételezték a nagyberuházásoknak köszönhető németországi és magyarországi létszámnövelések.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

oreghalasz, 2014.05.28 14:10

@jobbajobb: BÉRTOLLNOK!!
Fogalmad sincs a STRABAG tevékenységéről ,van Magyarországon egy KÖZGÉP nevű kiválasztott ,érdeklődj utána hány KÖZGÉP-STRABAG konzorciumi nyerés van az építőiparban és megérted miért van a VIDEOTON pályán 16 db STRABAG hirdető tábla.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

jobbajobb, 2014.05.28 11:31

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html