Nagy változásokat tervez a Magyar Posta

Csomagküldő versenytárs felvásárlását is tervezi a Magyar Posta. Az állami vállalat a Kínából érkező áruk egyik legnagyobb kezelőjévé válna a régióban - mondta Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter a Magyar Időknek.
Domokos Erika, 2018. december 31. hétfő, 13:09
Fotó: Pixabay

Bármilyen átalakítást hajtunk végre a posta intézményén, azt körültekintően kell tennünk, hiszen itt minden lépésnek nagy a társadalmi hatása. A legfontosabbnak azt tartom, hogy a XXI. század társadalmi elvárásrendszerét térképezzük fel. Ez egyes esetekben jelentheti azt, hogy a megszokás ellen is fel kell lépnünk. A mobil posta például a kezdeti félelmek ellenére népszerű szolgáltatás, de az éjjel-nappal működő csomag­automaták is sikeresek lettek, mert illeszkednek a mai élet ritmusához - nyilatkozta Bártfai-Mager Andrea a Magyar Időknek.

Automatizálnak

A változásokról a miniszter elmondta, hogy új csomaglogisztikai rendszert építenek ki, mivel a rugalmasság és a gyorsaság a legfontosabb, magas fokú automatizáltság és pillanatok alatt átállítható rendszerek szükségesek. A másik vállalásuk a Pakk projekt, amely lehetővé teszi a levelek követhetőségét. Ez jelenleg tesztüzemben működik, a tervek szerint 2020-ban már az ország teljes területén futó szolgáltatássá válik - mondta Bártfai-Mager Andrea.

Közös cég Kínával

A céljuk az is, hogy Magyarország geo­politikai helyzetére és a jó magyar-kínai kapcsolatokra alapozva a Magyar Posta Zrt. a kínai áruk egyik legnagyobb csomaglogisztikai kelet-közép-európai központjává váljon. Első lépésként a negyedik legnagyobb kínai csomaglogisztikai céggel közös vállalatot indított a társaság - közölte a miniszter a lappal.

Felvásárlás is jöhet

A legnagyobb csomagküldő szolgáltatóként a posta gondolkozik versenytárs vállalat felvásárlásán is, de a miniszter szerint jelenleg nem folytatnak tárgyalásokat ez ügyben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rotaryfun, 2018.12.31 16:45

Már az nagy változás lenne ha nem lopnák el a csomagot Ferihegy és a magyarországi címzett közti úton, aztán az még nagyobb változás lenne ha a kézbesítési idő Ferihegy és a magyar cím közt nem legyen több mint kínai feladó és Ferihegy közt.
Cégvásárlás ? Gondolkodik rajta .... _hát igen. Erről a vicc jut eszembe hogy van 75 % az esélyem hogy egy éjszakát Bártfai-Mager Andreával töltsek. Én akarom az 50% ő pedig vagy igen vagy nem tehát 25% .
Ha össze adjuk meg is van a 75% :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html