Csoportos elbocsátás a MÁV-Startnál? Sztrájk készül

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSzSz) Szolidaritás szervezete szeptemberben sztrájkolhat. Információik szerint járatritkítások miatt elbocsátások lesznek.
Domokos Erika, 2017. augusztus 12. szombat, 17:05
Fotó: Napi.hu

Szeptemberben sztrájkot hirdet a VDSzSz Szolidaritás a MÁV-Start Zrt.-nél, ha nem vezet eredményre a szakszervezet által augusztus 11-én kezdeményezett kollektív munkaügyi vita - írta a szakszervezet közleményében.

Információik szerint járatritkítások és -megszüntetések miatt a MÁV-Start Utasellátó központjának vezetése csoportos létszámleépítésre készül: több mint félszáz vasutas elbocsátását tervezi, akik többségében hálókocsi kalauzok, étkezőkocsikon szolgálatot teljesítő szakácsok, felszolgálók. (Elbocsátások is jöhetnek a nyugdíjasok miatt - erről itt olvashat.)

A VDSzSz Szolidaritás a törvényes kereteken belül mindent elkövet azért, hogy tagjai, a vasutas munkavállalók ne kerülhessenek utcára - olvasható közleményükben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bahnsteig_Eins, 2017.08.12 20:31

"étkezőkocsikon szolgálatot teljesítő szakácsok, felszolgálók"

És ezek mi a bánatért vannak a MÁV állományában? A szlovákok rég kiadták az étkezőkocsik üzemeltetését magánvállalkozóknak, gyakorlatilag ingyen, mert ezzel a vasút magasabb szintű szolgáltatást tud nyújtani (pl. a busztársaságokkal szemben). Mindezt egy étkezőkocsi személyzetétől hallottam.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tarosPifta, 2017.08.12 20:23

EZ MI???:
"Munkaerőhiány a vasútnál: 35 ezret kap, aki beszervez valakit 2017. július 24.
A MÁV belső levelezéséből kiderült: a cégnél tapasztalható jelentős munkaerőhiány miatt akár 35 ezer forintnyi bónuszban is részesülhet az, aki új munkavállalót szervez be az állami vasúttársasághoz. "
cikk: http://mandiner.hu/cikk/20170724_munkaerohiany_a_vasutnal_35_ezret_kap_aki_beszervez_valakit
-----------------------
És ez az igazgató érdemel havi 5 millió fizetést, meg 6 millió prémiumot?
Mi megy a közpénzes MÁV-nál?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tarosPifta, 2017.08.12 20:18

Megint a nagy magyar hazugság.
Folyamatosan azt olvasom, hogy a MÁV munkavállalót keres, mert súlyos hiánnyal küszködik.
A másik, hogy persze, béremelésre nincs pénz, de úja autókat vásárol, bérel súlyos milliárdokért.
"8,9 milliárdért bérel autókat a MÁV. 2017. 02. 02. A MÁV-csoport január elején hirdetett tendert 1352 darab gépjármű tartós bérletére és flottaüzemeltetésére, és még egy ezen felül lehívható 338 darabos mennyiségre."


Az alaptenderben 129 személyautó, 278 kombi, illetve egyterű, 15 terepjáró, több mint száz két- és négykerék-hajtású mikrobusz, valamint platós és dobozos, kis és nagy méretű haszongépjárművek is benne vannak"
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html