BUX
38240

Csótányok miatt zártak be egy pesti balkán pékséget

A Riad Balkán Kft. érdekeltségben lévő pékség XIII. kerületi üzemében tartott ellenőrzést a hét elején a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatósága (Nébih KÜI) - adta hírül a hivatal. Az egységben csótányok szaladgáltak, valamint nyomonkövetési és dokumentációs problémák is bőven akadtak.

Napi.hu, 2016. március 10. csütörtök, 09:41

A külföldi tulajdonú üzemben sem az alapanyagok és termékek nyomonkövetését, sem a gyártást nem dokumentálták megfelelően, emellett a raktárban, a feldolgozótérben és a hűtőben csótányokat találtak a KÜI ellenőrei. Az egységben több mint 3 mázsa alapanyagot, valamint félkész- és készterméket kellett kivonni a forgalomból.

A pékség tulajdonosa a dunakeszi székhellyel működő Riad Balkán Kft. A Céginfo.hu adatai szerint a 2012-ben alapított cég tulajdonosa Salihi Riad. A társaság jelenleg 5 főt foglalkoztat, 2014-ben 35,5 milliós nettó árbevétel mellett egymilliós eredményt ért el.

Az üzem működését a feltárt hiányosságok javításáig felfüggesztette a hatóság. Ennek azóta eleget tettek az üzemeltetők, így az ismételt hatósági szemle után újra indulhatott a gyártás. Az eljárás folyamatban van, az ügyben több százezer forintos bírság várható.