Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Sem a Mazsihisz, sem az MTK, sem a Nemzeti Sportközpontok, és még Gulyás Gergely sem hajlandó tudatni, miért lett az újabb pályázat is eredménytelen - kezdi a témáról szóló cikkét a 168óra, amely szerint sehogyan sem áll az esemény főlétesítményének kivitelezése. Pedig a Maccabi Játékokat jövő július 29. és augusztus 7. között Magyarországon rendezik meg, a kormány több mint 30 milliárd forintot különített el a költségvetésben a lebonyolításra.

Az MTK Budapest futballstadionja és az Aréna Pláza által határolt városrészen egy sportparkot építenének az eseményre, de az egykori Taurus gumigyár helyén egyelőre egy kapavágást nem ejtettek. Pedig a pályázati kiírás szerint új uszoda, sportcsarnok, kültéri sportpályák, műfüves pályák, irodák, gyakorlótermek, parkolók, sőt, még gyalogoshidak kivitelezése is a nyertes pályázó feladata lenne. Ha lenne, aki elvállalja.

A terület megtisztítására és a bontási munkálatokra még volt jelentkező, a Maccabi L-T 2017 Konzorcium 2,1 milliárd forintért végezhette el a feladatot, de az építkezésre kiírt pályázat májusban egyszer már eredménytelen lett, majd augusztusban újra.

A kép forrása: Shutterstock.