Csúszhat a modern kézbesítési rendszer kiépítése a postánál

Túl sokba került az új kézbesítési rendszer, ezért csúszhat a bevezetése - írja a Magyar Nemzet. Ez rendszer tenné lehetővé, hogy például ne tűnjön el nyomtalanul egy küldemény.
Szabó Zsuzsanna, 2017. április 8. szombat, 09:49
Fotó: Napi.hu

Eredménytelennek nyilvánították a Magyar Posta közbeszerzési eljárását, amelyet a tervezett elektronikus kézbesítési rendszer kiépítésére és a szükséges eszközökre, például kézi számítógépekre írtak ki - derül ki az Európai Unió Hivatalos Lapjában megjelent tájékoztatóból a Magyar Nemzet szerint.

A lap szerint ennek az oka, hogy a posta nem szánt annyi pénzt erre a célra, amennyit a legkedvezőbb ajánlatot benyújtó vállalkozás kért volna.

A beszerzés becsült értékét nem közli a tájékoztató, de azt tudni lehet, hogy a Magyar Posta Zrt. tavaly szeptemberben 2,4 milliárd forint EU-s támogatást kapott a Közigazgatás- és közszolgáltatás-fejlesztési operatív programból (Köfop) az adminisztratív terhek csökkentésére. Az EU-s támogatás a költségek kicsit több mint felét fedezte volna, a teljes küldeménykövető projekt több mint 4,6 milliárd lenne.

A pályázat leírásából kiderül, hogy az ajánlott és tértivevényes küldemények rendszerét újítanák meg, sőt a közönséges leveleket is követni lehetne. Elvileg nem történhetne meg többé, hogy nyomtalanul eltűnik egy küldemény, illetve a kézbesítést igazoló tértivevényre sem kellene tíz-húsz napot várni, elektronikus formában gyakorlatilag azonnal megérkezne.

A rendszer a tervek szerint 2018-ban indulna, de a közbeszerzés eredménytelensége miatt valószínű, hogy csúszni fog. A kiírásra három cég jelentkezett: T-Systems Magyarország Zrt., az S&T Consulting Hungary Kft.és a Sagemcom Magyarország Kft.

HOZZÁSZÓLÁSOK