Csúszik Vajna újabb megabiznisze

Késésben Andy Vajna kormánybiztos online kaszinójának élesítése, de ha egyszer az üzlet beindul, akkor ez lesz az egyetlen magyar online szerencsejátékokat kínáló vállalkozás. Tízmilliárdos nagyságrendű piacról beszélünk.
Napi.hu, 2017. január 26. csütörtök, 09:12
Fotó: Reuters

Átmenetileg nem érhető el a Vegas.hu, amely Andy Vajna filmügyi kormánybiztos Las Vegas Casino Diamond Kft.-jéhez tartozik - írja a Világgazdaság. A portál szolgáltatásait még finomítják - cég indoklása szerint ezért kellett elhalasztani a tavaly év végére tervezett indulást.

Magyarországon a jelenlegi jogszabályok szerint csak a hagyományos kaszinókkal rendelkező vállalatok indíthatnak internetes szerencsejátékot, ám az a néhány cég, amely Vajnáékon kívül megfelel ennek a feltételnek egyelőre nincs abban a helyzetben, hogy megfeleljen az ezzel járó technikai kihívásoknak.

A hagyományos kaszinók piaca Magyarországon évi 20 milliárd forint, az internetes forgalom pedig 8-10 milliárd. A tét tehát nem kicsi. Ugyanakkor kevés olyan vállalat van a világon, amely képes biztosítani az online kaszinók működésének informatikai hátterét és az indulást több hónapos tesztelés előzi meg. Vajna cége egy finn szerencsejátékplatform-szolgáltatóval állt össze.

HOZZÁSZÓLÁSOK