Új vezető áll a Danone Magyarország élén

Ez év novemberétől Buzási Dániel vette át a Danone Magyarország Kft. cégvezetői feladatait - közölte a vállalat.
Szabó Zsuzsanna, 2018. november 22. csütörtök, 10:26
Fotó: Napi.hu - Danone Magyarország Kft.

Buzási szakmai pályafutását 1999-ben a British American Tobacco magyar leányvállalatánál kezdte, ahol számos kereskedelmi és marketing pozíció betöltését követően, 2008-tól kereskedelmi igazgatói feladatokat látott el - olvasható a cég közleményében.

A BAT Hungarynál eltöltött évek után az Astra Zeneca regionális disztribúciós igazgatójaként dolgozott 2013-ig, ahol egy országokon átívelő, hatékony gyógyszerelosztási rendszer létrehozását vezényelte le a közép-európai, skandináv és orosz piacok számára.

A gyógyszeripari kitérőt követően visszatért a British American Tobaccóhoz és a cég londoni központjában kezdett dolgozni, mint regionális kereskedelmi igazgató, ahol a cég afrikai, közel-keleti és orosz piacainak kereskedelmi- és piacra jutási stratégiájáért felelt.

Ezt követően a cég globális márkastratégiai igazgatójává lépett elő, ebben a minőségében pedig olyan neves márkák világszintű megújítását irányította, mint a Dunhill, a Kent, a Lucky Strike vagy a Pall Mall.

A Londonban töltött évek után a hazaköltözés mellett döntött és egy teljesen új szerepben próbálta ki magát: az elmúlt másfél évben Magyarország egyik vezető pr- és kommunikációs ügynökségét, az Uniomediát irányította.

A Danone hazai vezetőjeként - a közlemény szerint - Buzási Dániel fő feladata a vállalat magyarországi piacvezető pozíciójának megerősítése, illetve új piaci lehetőségek sikeres kiaknázása lesz.

HOZZÁSZÓLÁSOK