BUX
39543

Debrecenben épít új gyárat a ThyssenKrupp

Mintegy 35 millió eurós beruházással Debrecenben épít új gyárat a német ThyssenKrupp Springs & Stabilizers, 250 új munkahelyet létrehozva - jelentette be Marc De Bastos Eckstein, a thyssenkrupp Presta Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Papp Zsolt, 2017. február 3. péntek, 13:16

A beruházás Magyarország, a magyar munkaerő iránti bizalom jele, a döntés több évtizedre befolyásolja a vállalat jövőjét az országban. A csoport Magyarországon több mint 1000 munkavállalót foglalkoztat, az autóipar mellett a lifttechnikában és a Ferroglobusszal együtt az acélkereskedelemben van jelen. A cég a kormányművek számára egy szoftverfejlesztési központot is üzemeltet Budapesten 1999 óta több mint 500 fejlesztőmérnökkel, ahol az önvezető autókkal is foglalkoznak - írja az MTI.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint a kormány 3,8 milliárd forint készpénztámogatást biztosít a mintegy 11 milliárd forintos beruházáshoz. A ThyssenKrupp Debrecenben a legmodernebb alkatrészeket, rugókat és stabilizátorokat fogja gyártani, amelyeket a legnagyobb autómárkák használnak.

Matthias Koll, a ThyssenKrupp Springs & Stabilizers vezérigazgatója elmondta, 2018-ban kezdik meg a sorozatgyártást, 6,5 millió csavarrugót és stabilizátort fognak gyártani Debrecenben. A helyszín választásánál a megyeszékhely mellett szólt a központi földrajzi fekvés, jó infrastruktúra, megfelelő beszállítói struktúra, a jól képzett munkavállalók és jó oktatási intézmények - fejtette ki.

A nyilvános cégadatok szerint a ThyssenKrupp Presta Hungary Kft. a 2015. szeptember 30-ával végződő üzleti évben 50,2 milliárd forint árbevételt és 1,2 milliárd forint adózott eredményt ért el, az egy évvel korábbi 31,2 milliárd forint árbevétel és 31,6 millió forintos eredmény után.