Megindult a toborzás a debreceni BMW-nél

Ezerfős alkalmazotti létszámmal terveznek a debreceni BMW-gyárnál és már hét embert fel is vett a társaság.
Szabó Dániel, 2020. január 15. szerda, 09:45
Fotó: Getty Images

Már hét munkatársa van a BMW Group jövőbeni debreceni gyáregységének - közölte Salgó András, a BMW Magyarország vállalati kommunikációs vezetője a Világgazdasággal. Az első pozíciókat a humán erőforrás és a humánerőforrás-marketing területén töltötték be, így már folyamatosan keresnek is új munkatársakat, egyelőre 18 munkakört hirdettek meg.

Ezek között van egyebek mellett adózási, média-, könyvviteli, folyamattervezési, toborzási és környezetvédelmi szakembereknek kiírt pozíció. Főképp vezetői állásokra toboroznak.

A már leszerződött dolgozók Debrecenben, valamint Münchenben töltik a képzési idejüket.

A gyárépítés első munkálatai 2020 tavaszán indulnak meg. A tervek szerint mintegy ezer főt foglalkoztatnak majd a kezdéskor, később pedig tovább bővülnének. Éves szinten körülbelül 150 ezer autó előállítására lesz képes az üzem.

A kormány több mint 135 milliárd forint közpénzt hagyott jóvá a kormány a debreceni BMW gyár területéhez kapcsolódó út-, vasút- és infrastruktúra építésre. Hivatalos állami közlés nem volt a direkt a bajor márkának nyújtott támogatásról, de azt 20 milliárd forintra becsülik.

HOZZÁSZÓLÁSOK