A Közbeszerzési Értesítőben megjelent felhívás hivatkozik arra, hogy a kormány 2014. februárban nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásnak nyilvánította a központot, és akkor adott rá 2,5 milliárdot.

A 16,5 hektáros telken lesz hét szabvány méretű (105-ször 68 méteres) focipálya. Ezek közül négy - két élőfűves és két műfüves - kap világítást, míg a további három világítás nélkül marad. Épül egy 70-szer 50 méteres edzőpálya is, viszont ennek is lesz világítása.

Az 5 ezer négyzetméteres épület földszintjén lesznek a tantermek, az öltözők, a konyha és étterem, valamint az orvosi rendelő is. A két emeleten kapnak helyet az irodák és a kollégium. Épül még 107 parkolóhely személyautóknak és 5 parkolóhely a buszoknak. A tárolóban 45 kerékpárnak lesz helye.

Az ajánlatok beadási határideje december 21. Ajánlatot az a cég tehet, amelynek a a nettó árbevétele az előző lezárt három üzleti évben elérte - összesen - a 3,7 milliárd forintot. Az értékelésnél 50-50 súlyszámot kapott a fenntarthatósági terv kidolgozottsága és az ár is.