Demszkyék már nem metróznak

A várakozásokkal ellentétben nem volt Fővárosi Közgyűlés csütörtöki napirendjén a 2-es és a 4-es metró vonalára szánt Alstom szerelvények beszerzése.
Diószegi József, 2010. augusztus 26. csütörtök, 12:21
Fotó:

Így az októberi önkormányzati választások után megalkuló testület lesz kénytelen megbírkózni a feladattal, ami abból keletkezett, hogy a Fővárosi Közgyűlés egy korábbi határozata szerint a Budapesti Közlekedési (BKV) Zrt.-nek fel kell bontani a metró szerelvényeket gyártó francia Astom céggel a szerződést, amennyiben a társaság az július végéig nem szerzi be a típusengedélyt. Idő közben kiderült, hogy a hatóság - különböző fékrendszeri problémák miatt - nem adta ki az említett dokumentumot, így tehát a korábbi közgyűlési határozat értelmében a közlekedési társaságnak fel kellene bontania a szerződést, a lépéshez azonban ismét szükség lenne a közgyűlés állásfoglalására, amire a mai eseményke után egy ideig még várni kell.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lordoklordja, 2010.08.26 12:59

A szerződést jogászok firkálták akkor miért kellett 2 évi haladékot adni a az Alstrom röhög a markában . Mert a bárgyú jogászainkat meg etették.A Főváros meg fizet mint a katonatiszt. Így tűnnek a drága milliárdjaink. Ezért nincs pénz a BKV-ra.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html