Beolvasztja leányát a Cetelem

Az UCB Ingatlanhitel Zrt. beolvad a Magyar Cetelem Bankba. A vállalatok tulajdonosa a francia BNP Paribas, a fúzió várhatóan március 31-én lesz.
Herman Bernadett, 2019. február 8. péntek, 06:40
Fotó: Napi.hu

Beolvad az UCB Ingatlanhitel Zrt. a BNP Paribas francia pénzügyi csoport másik magyarországi leányába, a Magyar Cetelem Bank Zrt.-be - jelent meg a szerdai Cégközlönyben. Az egyesülés várhatóan március 31-én történik meg, de ha a Cégbíróságnál valamiért elakadna a folyamat, július 31. is lehet a céldátum. A cégbírósági bejegyzéshez szükség lesz a Magyar Nemzeti Bank engedélyére is.

Az UCB Ingatlanhitel kifejezetten jelzáloghitelekre szakosodott pénzügyi intézmény volt. A válság után azonban a működése lenullázódott, és már csak a megmarad ügyfélállomány kezelését végezte. A megmaradt hiteleket tavaly a MagNet Bankra és a 3A Takarékszövetkezetre ruházta át a pénzügyi vállalkozás. A cég hitelállománya így lenullázódott, egy gyakorlatilag üres pénzügyi vállalkozásként olvad majd be a Cetelembe, amely tavaly félévkor 93,75 milliárd forintnyi hitelállománnyal rendelkezett.

HOZZÁSZÓLÁSOK