Devizakötvényt bocsát ki az Eximbank

Ötéves dollárkötvényt bocsát ki a magyar Eximbank - számolt be a Reuters anélkül, hogy a kibocsátási összeget megnevezte volna. A hír érdekes a magyar állam esetleges idei devizakötvény-kibocsátása szempontjából.
portfolio.hu, 2014. szeptember 24. szerda, 17:50
Fotó: Napi.hu

Az indikatív felárat az irányadó ötéves dollár swaphozam felett 230 bázisponttal határozták meg, ami nagyjából 4,3%-os hozamnak felel meg. A bank mai roadshow-jának résztvevőit kivéve a könyv ma zárul, a jegyzést a Deutsche Bank, a JP Morgan és az UniCredit szervezik.

Az Eximbank kötvénykibocsátásának híre azért érdekes, mert egyfajta előfutára lehet egy esetleg állami devizakötvény-kibocsátásnak, amely Varga Mihály tegnapi szavai alapján nem kizárt, hogy idén megtörténik.

A magyar állam márciusban 260 bázisponttal az irányadó 5 éves amerikai kötvényhozam felett, dolláralapon nominálisan 4,15 százalékon bocsátott ki kötvényt, szemben az állami tulajdonban álló (ezért hasonló kockázatú) Eximbank mostani 4,3 százalékával.

2012 decemberében 500 millió dollár, tavaly szeptemberben pedig 400 millió euró összegben történt hasonló kötvénykibocsátás az Eximbanknál. A társaság kötvényprogramja 2 milliárd euró keretösszegű, ennek mintegy felét használták fel a két kibocsátás során.

"A fennmaradó rész felhasználása értelemszerűen a hitelezési aktivitás növekedésével párhuzamosan esedékes, így idén is várható kötvénykibocsátás." - mondta Nátrán Roland, az Eximbank vezérigazgatója még februárban a Portfolio-nak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Blama, 2014.09.24 18:11

Na, gyerekek, mondjátok meg szépen: miért az Eximbank bocsát ki kötvényt?

Mert az nem számít be az államadósságba4

Helyes a válasz.

Na, gyerekek, mondjátok meg szépen: kiket válaszott ki a bankellenes retorikájáról ismert Narancsisztán a kötvény-kibocsátás mestereiként?

Igen, jól mondjátok: a legnagyobb európai és amerikai bankokat.

Pedig van már Bank of China és Sberbank is, meg Arab Bank, de nem, Narancsisztán Bácsi még nem őket preferálja...

De nyugodjatok meg gyerek, eljön még az az idő....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html