Diákok figyelem! Fontos határidő közeleg

Hamarosan lejárnak a 2016/2017-es első félévre kiadott diákigazolványok, ezek nélkül pedig nem lehet igénybevenni a diákkedvezményt - hívja fel a figyelmet a MÁV-Start.
Szász Péter, 2017. március 17. péntek, 09:24
Fotó: Napi.hu

A 2016/2017-es első félévre kiadott diákigazolvány-matricák március 31-ig használhatók fel kedvezményes utazásra a Máv-Start járatain. A vasúttársaság ezért arra kéri a diákkedvezménnyel utazókat, hogy időben gondoskodjanak diákigazolványuk érvényesítéséről.

A megállapított menetdíj vagy pótjegy árán felül további 8 ezer forint pótdíjat kell fizetnie annak, aki érvénytelen kedvezményre jogosító igazolvánnyal, vagy érvénytelen igazolással veszi igénybe a kedvezményt, illetve jogosultságát nem tudja az előírt módon igazolni.

Az érvényes diákigazolvánnyal rendelkező diákok a MÁV-Start vonataira 50 százalékos kedvezménnyel válthatnak menetjegyet. A közoktatásban és a felsőoktatásban résztvevő nappali és esti tagozatos tanulók 90 százalékos havi-, félhavi-, illetve 30 napos bérletet is vásárolhatnak lakóhelyük vagy tartózkodási helyük és oktatási intézményük székhelye, illetve gyakorlati képzésük helyszíne között - írja a MÁV-Start.

HOZZÁSZÓLÁSOK