Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A DIGI megszünteti a Telenorral kötött korábbi kereskedelmi kapcsolatát és hosszú csúszás után elindítja saját új mobilhálózatán az önálló mobilnetes adatszolgáltatását - értesült a portál.

A Telenorral 2010 óta fennálló együttműködés keretében a DIGI már eddig is árult mobilnetes díjcsomagot, június 30-án azonban felmondják a korábbi előfizetéseket is, az ügyfeleket erről levélben tájékoztatták. Ekkorra viszont már üzemelni fog a DIGI saját mobilhálózata - június elsején már biztosan bekapcsolják a mobilnet szolgáltatást rajta.

A Media1 által megszerzett, az ügyfeleknek kiküldött tájékoztatólevelek alapján már teljesen biztos, hogy a DIGI-nél 1000 forintért 50 gigabájtnyi adatkeretet kínálnak fel azoknak, akik eddig a Telenorral kötött partnerség alapján kaptak mobilnetet a DIGI-nél. Ezek az árak kifejezetten olcsónak számítanak. Igaz, a maximális le- és feltöltési sebesség nem túl magas: a letöltés 15, a feltöltés 2 Mbit sebességű lesz másodpercenként.

A szolgáltás részleteiről a DIGI sajtóosztályán egyelőre csak az alábbi részleteket árulták el:

"A Telenor és a DIGI között létrejött hálózati hozzáférési megállapodás, melynek keretein belül ügyfeleink mobilinternet-szolgáltatást vehettek igénybe cégünktől, június 30-án megszűnik. Azokon a településeken, ahol a műszaki feltételeknek köszönhetően június elsejétől már elérhető lesz a DIGI új mobilinternet szolgáltatása, ott az új feltételekről külön tájékoztató levélben értesítettük a jelenleg is aktív mobilinternet-szolgáltatással rendelkező ügyfeleinket."

A DIGI egyébként évek óta ígéri belépést a magyar piacra, ehhez 2014-ben meg is szerezte az NMHH-tól a szükséges frekvencialicenceket, majd 2016-ban egy másik frekvenciasáv használatára is licencet kapott a hatóságtól. Ez utóbbi frekvenciasávot nemrég már elkezdte használni.