Díjat kapott itthon az Arconic-Köfém

Az Arconic ma bejelentette, hogy magyarországi érdekeltsége, az Arconic-Köfém Kft. kapta meg a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) által létrehozott Chain Bridge Budapest Award-ot. A díjat olyan vállalat kapja, olyan vállalatnak, amely a legnagyobb mértékben járul hozzá a magyarországi üzleti közösség és a társadalom egészének fejlődéséhez.
Szabó Dániel, 2019. szeptember 4. szerda, 14:11
Fotó: Marketing

A HIPA és a zsűri indoklása szerint az Arconic-Köfém Kft. azért érdemelte ki az idei Chain Bridge Budapest Award-ot, mert már több mint 25 éve jelentősen hozzájárul Magyarország gazdasági és társadalmi fejlődéséhez. Az Arconic-Köfém Kft. egyébként Magyarország 4. legnagyobb amerikai befektetője, a legnagyobb külföldi befektetők rangsorában pedig a 25. helyet foglalja el. "Évről évre építettük jelenlétünket és elkötelezettségünket a magyar piacon és a helyi közösségben egyaránt. Ezt bizonyítja az Arconic-Köfém Alcoa Wheels gyártókapacitásába történő jelentős beruházásunk is, amely működését hamarosan megkezdi." - mondta Merrick Murphy, az Arconic Keréktermékek és Szállítmányozási Termékek üzletágának elnöke.

"Az Arconic magyarországi története kiváló példaként szolgál sikeres tevékenységünkre: az elmúlt évtizedek során az amerikai befektető a folyamatos bővítéseknek és technológiai fejlesztéseknek köszönhetően nagymértékben javította székesfehérvári keréktermék-gyártó divíziójának hatékonyságát, és egy korszerű gyártóközpontot is létrehozott" - magyarázta Ésik Róbert, a HIPA elnöke miért az Arconic kapta az elismerést.

2018 márciusában az Arconic letette új Alcoa Wheels keréktermék-gyárának alapkövét, amely mintegy 130 millió dolláros (akkori árfolyamon számítva mintegy 35 milliárd forintos) beruházással épül meg Székesfehérváron.

HOZZÁSZÓLÁSOK