A Vodafone 2009 óta van jelen Miskolcon, több mint 1 milliárd forintos beruházást hajtott végre a városban, közel 700 kolléga dolgozik itt és szolgálja ki a Vodafone Magyarország ügyfeleit országszerte. A díjat a Vodafone nevében Major Péter, a Vodafone Magyarország ügyfélszolgálati igazgatója, a miskolci Regionális Ügyfélszolgálati Központ vezetője vette át.

Miskolc a Vodafone második otthona Magyarországon. Az ügyfélszolgálati központunkban dolgozók számára nagyon fontos, hogy tevékenyen részt vállaljanak a város mindennapjaiban, aktívan hozzájáruljanak a város fejlődéséhez, saját eszközeikkel, sok esetben önkéntes munkával segítsék a rászorulókat és támogassák a kulturális életet is" - mondta Major Péter.

A Vodafone számos terület mellett többek között az ünnepi rendezvénynek otthont adó Miskolci Nemzeti Színházat is támogatja, a 2016/17-es évadban is 5 millió forinttal segíti a pályakezdő tehetségek és a színház munkáját. Az együttműködés keretében jelenleg a színház négy fiatal színésze és két táncművésze részesül a Vodafone művészeti ösztöndíjban.

Az ösztöndíj program célja, hogy a pályakezdő évek megkönnyítésével hozzájáruljon a színészek és táncosok pályán tartásához. A Vodafone és a Miskolci Nemzeti Színház együttműködésének köszönhetően az elmúlt években számos olyan gyermek vagy család juthatott el a színházba, akik egyébként nem biztos, hogy ezt megengedhetnék maguknak.

Az ösztöndíj program mellett a Vodafone Regionális Ügyfélszolgálati Központjának dolgozói önkéntes munkával támogatják a Miskolci Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógia Intézetet, valamint a miskolci Gyermekvédelmi Központ Fruska Regionális Hatáskörű Módszertani Gyermekotthont is.

A Vodafone többek között Miskolc közvetlen környezetében két településen - Hejőkeresztúron és Bükkaranyoson is - a Vodafone Digitális Iskola Program keretében tanulhatnak tabletekkel a gyermekek.