Díjat nyert a Vodafone

A kifejezetten Y és Z generációs fiatalok számára fejlesztett állásportál, a Zyntern díjazta a legjobb gyakornoki és pályakezdő programokat, amelyen a Vodafone Magyarország is kapott elismerést.
Szabó Zsuzsanna, 2017. november 16. csütörtök, 21:30
Fotó: Pixabay

A Vodafone Magyarország a szakmai zsűri és a közönség szavazás értékelése szerint is a legjobbak között szerepelt. A szakmai zsűri Arany-fokozatú minősítését, és a több ezer fiatal döntése alapján született közönség díj második helyezettjének járó elismerést is átvehette a vállalat a Personal Hungary eseményén, november 15-én - derül ki a mobilszolgáltató közleményéből.

A munkaerőpiacon hatalmas harc folyik a szakképzett munkaerőért és a tehetséges fiatalokért. A Vodafone Magyarország hisz abban, hogy rendkívül fontos a munkahely iránti elköteleződés, ezt pedig érdemes a lehető leghamarabb, már a gyakornoki programok alatt kialakítani a fiatal munkavállalókban.

A telekommunikációs szolgáltatónak két olyan programja is van, mely beleillett a Zynternship Awards versenykiírásába: a Curiosity gyakornoki és a Discover frissdiplomás program, amelyeket a hr vállalati- és diákszervi vezetőkből álló szakmai zsűri Arany-fokozattal díjazott, a közönség pedig a második legjobbnak ítélt.

A Curiosity Program keretében hat hónapon keresztül láthatnak bele a gyakornokok a világ egyik vezető telekommunikációs vállalatának mindennapjaiba, ezalatt rendkívül hasznos gyakorlati tudást sajátíthatnak el, nem utolsó sorban pedig tanulmányaikra is jut idő, köszönhetően a program kedvező kialakításának. A Curiosity heti 20 órás, rugalmas időbeosztású munkavégzést kínál a gyakornokoknak, szemben más, 30-40 órát igénylő programokkal.

Novembertől a gyakornokokat már saját állományba veszi fel a Vodafone Magyarország - határozott fél éves időtartamra, mely egyszeri 6 hónappal meghosszabbítható -, így még inkább teljes értékű csapattagnak érezhetik magukat és számos juttatásban részesülnek: órabéres fizetés, céges mobiltelefon, hozzá előfizetés korlátlan beszélgetéssel, EU roaminggal, havi 20 GB adatforgalommal, céges laptop, élet- és balesetbiztosítás, dolgozói kedvezmények. Tavaly március óta közel 50 gyakornokot vettek fel a Curiosity programba, fiúkat és lányokat közel fele-fele arányban.

A Curiosity Program célja, hogy a gyakornokok a diploma megszerzését követően átlépjenek a következő fázisba: a frissdiplomásoknak szóló Discover Programba. A kétéves rotációs program keretein belül a frissdiplomás munkavállalók önállóan, a legkülönbözőbb projekteken és területeken dolgozva gyűjthetnek tapasztalatot és bizonyíthatják tehetségüket, rátermettségüket, hogy később akár vezető szerepet töltsenek be a Vodafone-nál. A program évente kétszer, márciusban és szeptemberben indul, maximum 1 éves munkatapasztalattal lehet rá jelentkezni.

A Zynternship Awards elismerése egyrészt azt mutatja, hogy jó úton járunk, másrészt így még többen ismerhetik meg a programjainkat - mondta el Tóth Zsuzsanna hr vezérigazgató-helyettes. (Új vezérigazgató a Vodafone élén)

HOZZÁSZÓLÁSOK