Szereti a dinnyét? Akkor erről tudnia kell!

Idén jóval hosszabb a szezon, így még októberben is beszerezhető lesz a hazai dinnye - számolt be a Magyar Nemzet.
Domokos László, 2020. szeptember 27. vasárnap, 10:05
Fotó: Getty Images

A Magyar Dinnyetermelők Egyesülete szerint a hazai sárgadinnyét akár október végéig is vásárolhatnak a fogyasztók, ennek oka, hogy elnyújtották a szezont a termesztők, amelyet az elmúlt évekre jellemző melegebb szeptemberi időjárás és az újabb fajták tesznek lehetővé.

A gazdák számára a hosszú szezon előnye, hogy a külföldi kereslet az őszi hónapokban is megmarad, az árak viszont magasabbak, mivel a déli országokban ilyenkor már nem terem a dinnye - írta a napilap.

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ szerint az idei dinnyetermés jó minőségű, hatvan százalékát exportáljuk, elsősorban Szlovákiá­ba, Csehországba és Lengyelországba. Ebben az évben a koronavírus ­miatt jóval, mintegy húsz százalékkal kisebb területen termesztettek görögdinnyét, összesen négyezer hektáron, a  betakarított mennyiség 160 ezer tonna körül alakulhat, a múlt évi 174,6 ezer tonna után.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.09.27 12:51

Nem kell, már belehugyozott a Lőrinc.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html