Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ennek oka, hogy a felmelegedő időjárás - a megfelelő technológiák alkalmazása mellett - már lehetővé teszi a szezon meghosszabbítását. Ez nagy lehetőséget jelent a gazdáknak is, mivel magas exportáron értékesíthetik a termést Európa számos országában.

A kontinensen hazánk a legnagyobb dinnyetermesztő a mediterrán országok után, viszont a szezon nem egyformán alakul. Görögországban, Olaszországban és Spanyolországban már május elején kezdődik a dinnyeszezon és jellemzően július végéig tart, az export júniusban és július elején a legnagyobb a déli országokban - írta a napilap.

Mivel Európában a nyár végére már elfogy a dinnye, ezért a meleg szeptemberi időszakban, hosszabb hazai szezonnal - magas felvásárlási árak mellett - komoly piaci lehetőséget jelent a magyar gazdáknak - véli Mártonffy.

Ehhez szükség van a megfelelő technológiai felkészülésre mind a termelésben, mind a fajtaválasztásban. Ehhez már rendelkezésre állnak az eszközök.

Az idei dinnyetermés mennyisége 190-200 ezer tonna körül alakulhat, és a minőség is kiváló. Az itthon megtermelt dinnye 40 százaléka megy exportálra.