BUX

Diszkótragédia: nincs pénz komoly kártérítésre

A szombat éjjeli diszkótragédiában érintett cég, a Noise Life Production már több mint egy éve szervez nagyszabású rendezvényeket, de csak tavaly nyáron jegyezték be az Opten céginformációs szolgáltató adatai szerint. A nyugati téri Skálában két olyan cég is üzemel, ami a West-Balkánhoz köthető; ezek a legfrissebb adatok szerint 34,5 millió forintos árbevételt értek el.

NAPI, 2011. január 17. hétfő, 14:01

A Noise Night Life csapata már több mint egy éve szervez nagy létszámú, több ezer fős bulikat különböző helyszíneken, de a múlt szombati, tragédiával végződő rendezvényt szervező Noise Life Production Kft-t csak 2010. júniusában jegyezték be az Opten céginformációs szolgáltató adatai szerint - írja a gazdasag.hu.

Az újhartyáni székhelyű céget félmillió forinttal alapította Kecskés Tamás, aki azóta is kizárólagos tulajdonos, és más vállalkozásban nincs érdekeltsége. Kecskés még tavaly októberben a mandiner.hu portálnak adott interjúban úgy nyilatkozott, hogy már befektetők is vannak a láthatáron, ám azóta az Opten adatai szerint nem változott a cég tulajdonosi háttere.

A Noise Life Production fő profilja a társasági szerződés szerint egyéb foglalás, ami az utazásközvetítéssel és az utazásszervezéssel szerepel egy kategóriában, de a cég tevékenységi körébe tartozik az egyéb szórakoztatás, és szabadidős tevékenység, illetve konferencia és kereskedelmi bemutató szervezése is. A vállalkozást tavaly alapították, így árbevételéről, valamint pénzügyi eredményéről még nincsenek adatok.

A számos költözést megélt szórakozóhely közel egy évtizede működik, 2009-ben nyílt meg a Skála épületében. Azóta két cégnek is itt található a telephelye. Az egyiket, a vendéglátással foglalkozó West-Balkán Kft-t még 2001 tavaszán jegyezték be, tulajdonosa Arató Gábor és Szalontay Győző. A cég 29,4 millió forint árbevétel mellett 657 ezer forint adózott eredményt ért el 2009-ben.

A nyugati téri Skálában található WB-Skála Kft. telephelye is, melyet 2009 májusában alapított 800 ezer forintos jegyzett tőkével a PORT Data Kft. és a West-Balkán Kft. Mivel a West-Balkán nemcsak a többszintes, alkalomszerűen nyitvatartó szórakozóhelyet, hanem egy kisebb, állandó nyitvatartással üzemelő presszót is működtet a Skálában, elképzelhető, hogy a WB-Skála Kft-t kizárólag erre a célra alapították. A társaság 5,1 millió forint árbetételt és 83 ezer forint adózott eredményt produkált 2009-ben.

A PORT Data Kft. 15 százalékos részesedéssel bír a WB-Skálában. A PORT Data Kft. többségében egy Seychelles-szigeteken bejegyzett offshore cég tulajdona, de tag egy delaware-i vállalkozás, egy magánszemély, valamint a Libri Könyvkereskedelmi Kft. is.

A West-Balkán Kft. száz százalékban tulajdonosa a 17,5 millió forintos jegyzett tőkével 2009. januárjában alapított T8 Vagyonkezelő Kft-nek, amely ingatlan bérbeadással és üzemeltetéssel foglalkozik, de a vállalkozásnak az Opten adatai szerint nincs köze a nyugati téri szórakozóhelyhez, sem székhelyként, sem telephelyként nem szerepel a cégkivonaton.