Dm-terméket vontak ki a forgalomból

Nem jelölt törökmogyoró tartalom miatt saját hatáskörben kivonta a forgalomból a „dmBio adventi desszert 140 g” terméket a dm hálózat - adta hírül a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
Napi.hu, 2016. október 28. péntek, 22:00
Fotó: Napi.hu

Az érintett tétel az üzletekben már nem található meg, a Nébih azonban elővigyázatosságból kéri, hogy a mogyorófélékre allergiások vagy érzékenyek ellenőrizzék a megvásárolt termékeket, és ha annak minőségmegőrzési ideje 02.02.2017., ne fogyasszák el.

A hivatal a dm vállalkozástól, valamint RASFF bejelentés útján is értesült arról, hogy egy másik adventi termék - bio tönkölycsillag - került a csomagolásba, ami allergén anyagot tartalmaz, és ez a jelölésen nem szerepel. A problémára vállalati önellenőrzés során derült fény.

A termékvisszahívás kizárólag a 02.02.2017. minőségmegőrzési idővel ellátott termékeket érinti.

A dm Kft. az érintett tételt már kivonta a forgalomból. A Nébih azonban elővigyázatosságból felhívja a mogyorófélékre allergiások vagy érzékenyek figyelmét, hogy amennyiben korábban vásároltak a fenti lejárati idejű termékből, azt ne fogyasszák el. A dm vállalkozás közleménye szerint a termék visszavihető a vásárlás helyére, ahol visszatérítik a vételárát.

A termékvisszahívás folyamatát a Nébih ellenőrzi.

HOZZÁSZÓLÁSOK