Dobó Kata mire kap 900 millió forintot?

Csányi Sándor az első filmrendezésére készül, Dobó Kata pedig már a második mozifilmjét rendezheti meg, amire 900 millió forint támogatást kapott - derül ki a Filmalap közleményéből. Sopsits Árpád filmrendezőnek húszmilliós támogatás jutott gyártás-előkészítésre.
Domokos Erika, 2019. december 19. csütörtök, 14:12
Fotó: Napi.hu - Filmalap/Megafilm

Az El a kezekkel a Papámtól! című családi mozifilm gyártására 900 millió forint támogatást szavazott meg a Filmalap Filmszakmai Döntőbizottság - közölte a Filmalap. Az élőszereplős mesefilm - amelyet Lakner Artúr 1942-ben megjelent Édes Mostoha című közismert regénye inspirált -, a gyártók szerint különleges látvány- és fantáziavilággal és sok zenével a gyerekeknek szó majd.

A mesefilm Dobó Kata rendezésében Gulyás Buda társrendezővel készül, producere Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya, operatőre Reich Dániel lesz, aki legutóbb a Drakulics elvtárs című filmet fényképezte.

Dobó Kata sok mozifilm, tévéfilm és sorozat szerepét követően a Kölcsönlakás című alkotással mutatkozott be idén filmrendezőként. A vérbő vígjátékot több mint 150 ezren nézték meg a hazai mozikban, és ezzel a Filmalap szerint 2019 legnézettebb magyar mozifilmje lett. Gulyás Buda többek között olyan filmeket fényképezett, mint a Csak szex és más semmi és a Szabadság, szerelem, majd a Kincsem second unit rendezője és a Kölcsönlakás technikai rendezője volt. Az El a kezekkel a Papámtól! forgatása nyáron kezdődik, és a tervek szerint 2020 karácsonyán kerül a mozikba.

Csányi Sándor emlékezetes filmszerepeket, színházi alakításokat és rendezéseket követően első mozifilm rendezésére készül, amelynek gyártás előkészítésére 10 millió forint támogatást szavazott meg a Filmalap - olvasható a szervezet közleményében. A támogatás feltétele, hogy az alkotók társrendezőt vonjanak be a munkába. A Köbli Norbert forgatókönyvéből, Lajos Tamás producer vezetésével készülő Ma este gyilkolunk egy színész öregotthonban játszódik és egy rejtélyes haláleset nyomozásának története.

A Sopsits Árpád (A martfűi rém) rendezésben készülő 42 karcsapás című filmterv 19,85 millió forint gyártás előkészítési támogatásban részesült. A rendező Tasnádi Istvánnal és Vészíts Andreával közösen írt forgatókönyve Halassy Olivér magyar sportlegenda életét dolgozza fel. A 42 karcsapás producere Ferenczy Gábor - írta a Filmalap.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

dalia7, 2019.12.20 21:37

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Zsaba, 2019.12.20 00:37

Hazaáruló náci kálomista, akár a simliska a magyar néptől rabolt korrupt pénzből gazdálkodik... tehát Katika is kollaborál így már a magyar népet kifosztó korrupcióban... és elpazarol 900 milliót belőle... bravo
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html