Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mint ismert az NFM évi 600 millió forintért húsz évre a Tabán Trafik Zrt-ank és a BAT Pécsi Dohánygyár Kft -nek adta a nagykereskedelmi jogokat - mindezt nyílt pályázat nélkül. a pályázatból kimaradt cégek évi 6 milliárdos ellenajánlattal éltek, amit NFM egynapos gondolkodás után után elutasított.

A hoppon maradt három vállalat értetlenül áll azelőtt, hogy a Nemzeti Fejlesztés Minisztérium kevesebb, mint 24 óra alatt utasította vissza a szerdán beadott ajánlatukat. A vállalatok nem értenek egyet az eljárásra vonatkozó érvekkel, melyeket a minisztérium az elutasítás indokaiként nevezett meg. A három szervezet bízott benne, hogy ajánlatukat diszkriminációmentesen mérlegelik, valamint megfelelően, kellő figyelemmel és érdemben bírálják el, továbbá a részleteket illetően lehetőségük lesz tárgyalásokat folytatni - olvasható a közleményben.

A vállalatok évi 6 milliárd forintig terjedő koncessziós díjat ajánlottak fel az állami költségvetésnek, és az általuk működtetett ellátóval 500 munkahely létrehozását helyezték kilátásba az ajánlathoz csatlakozó piaci szereplők jelenlegi foglalkoztatottjai számára, melyet változatlanul fenntartanak. Az ajánlat valós számításokon alapszik, átgondolt és gazdaságilag megalapozott, amely mellett a cégek kitartanak és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium válaszának átgondolását kérik.

A vállalatok továbbra is nyitottak arra, hogy érdemi tárgyalások kezdődjenek egy hosszútávon fenntartható és működőképes piaci modell létrehozása érdekében, és bíznak a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium együttműködésében. A kormányzat ugyanis ezzel szolgálná leginkább a magyar állam, a hazai adófizetők, a munkavállalók és a kiskereskedők érdekeit is egyaránt - vélik a cégek.