Dőlhet az uniós pénz a magyar kisvállalatokhoz

Az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) 50 milliárd forint (mintegy 160 millió euró) összegű, garanciával kiegészített pénzügyi támogatást bocsáthat akár 2000 - főleg mezőgazdasági - magyarországi kisvállalkozás rendelkezésére.
Napi.hu, 2016. október 3. hétfő, 15:07
Fotó: Napi.hu

Az 50 milliárd forintnyi keret az Európai Beruházási Alap (EBA) és az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) egy COSME-programról (kis- és középvállalkozások európai programja) szóló megállapodásának aláírása révén válik elérhetővé a magyarországi vállalkozások számára az Európai Stratégiai Beruházási Alapból (ESBA).

Az AVHGA megkönnyítheti a hozzáférést a kis- és középvállalkozások számára a finanszírozás többféle formájához is, például beruházási kölcsönhöz, forgótőkéhez, folyószámlahitelhez és bankgaranciához.

Az EBA az Európai Unió pénzügyi segítségével viszontgaranciát nyújt az AVHGA-nak a COSME-program keretében, lehetővé téve a szervezet számára, hogy új garanciatermékeket vezessen be, támogatást nyújtva olyan kkv-knak, amelyek egyébként nem jutnának finanszírozáshoz.

HOZZÁSZÓLÁSOK