Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A spin-off (egy másik cégből kiváló) vállalkozás innovatív szoftver megoldása az úgynevezett big data (nagy mennyiségű adatokkal dolgozó) és üzleti intelligencia (BI) technológiákat használó cégek számára könnyíti meg az adatelérést.

A közlemény szerint a dinamikusan növekvő IT piacon a vállalatoknak egyre többféle formátumú adatot kell elérnie és azokat a big data vagy BI rendszerekbe eljuttatnia, amit a jelenleg piacon lévő technológiák kevésbé felhasználóbarát módon támogatnak.

A vállalkozás azokon a piacokon tervez először megjelenni, ahol a digitális átmenet a legintenzívebb, jelenleg az Egyesült Államok, a gyorsan fejlődő ázsiai országok és az EU néhány országa alkotja ez a csoportot.

A VirtDB-t alapító Starschema big data és BI adatkonzultáns cég tavalyi bevétele 1,2 milliárd forint volt, az idei terv pedig a 2 milliárd forint elérése. A VirtDB induló tőkéjéhez a Starschema 100 millió forinttal járult hozzá.

A VirtDB mint induló vállalkozás (startup) idén 10 millió forint alatti bevételt tervez, de a következő évre már a 100 millió forint lesz a cél, és az exponenciális növekedést több éven keresztül szeretné biztosítani.

A nyilvános adatok szerint a Corvinus Kockázati Tőkealapkezelő Zrt. 2014-ben 425 millió forint saját tőkével rendelkezett.