Döntött a főváros: szerződést bont Simicska cégével

Szerződést bont a 761 budapesti hirdetőoszlopot üzemeltető Mahir Cityposter Kft.-vel a fővárosi önkormányzat – döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén.
Napi.hu, 2015. szeptember 30. szerda, 11:21
Fotó: Napi.hu

A döntés szerint a szerződést október 31-ével mondja fel a fővárosi önkormányzat, és egyben felszólítja a céget, hogy a rendkívüli felmondást tartalmazó értesítésben megjelölt időponttól számított hatvan napon belül bontsa el a szerződés keretében telepített hirdetőoszlopokat - tudósított a VS.hu.

A portál kedden azt írta, hogy a főváros kilenc évvel a szerződés megkötése után után döbbent rá, hogy előnytelen számára a közvetve Simicska Lajos üzletember érdekeltségébe tartózó vállalkozással kötött szerződés. A Mahir Cityposter évente minimum 45 millió forintot fizet a főváros kasszájába, amit a főváros kevésnek tart, különösen úgy, hogy a cég gyakorlatilag monopolhelyzetben van. A főváros azt is kifogásolja, hogy a Mahir Cityposter nem teljesítette a vállalt fejlesztéseket.

Simicska az Indexnek azt mondta: a fővárosi önkormányzat lépése összefüggésben állhat azzal, hogy nemrég megkereste egy Fidesz-közeli vállalkozó, aki megvette volna tőle a Mahir Cityposter 51 százalékát. Az üzletember nemet mondott, és szerinte erre adott válaszként bontották fel a szerződését.

Az üzletember szerint a főváros és cége között fennálló szerződés egy olyan hosszú távú megállapodás, amelyben nagyon pontosan körülírták, hogy milyen feltételek esetén mondható fel; szerinte most egyetlen ilyen feltétel sem áll fenn.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bulemia, 2015.09.30 11:24

Milyen előnyös volt ez 2010-ben, mi?

Most nem az.

Sic transit gloria mundi.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html