A döntés szerint a szerződést október 31-ével mondja fel a fővárosi önkormányzat, és egyben felszólítja a céget, hogy a rendkívüli felmondást tartalmazó értesítésben megjelölt időponttól számított hatvan napon belül bontsa el a szerződés keretében telepített hirdetőoszlopokat - tudósított a VS.hu.

A portál kedden azt írta, hogy a főváros kilenc évvel a szerződés megkötése után után döbbent rá, hogy előnytelen számára a közvetve Simicska Lajos üzletember érdekeltségébe tartózó vállalkozással kötött szerződés. A Mahir Cityposter évente minimum 45 millió forintot fizet a főváros kasszájába, amit a főváros kevésnek tart, különösen úgy, hogy a cég gyakorlatilag monopolhelyzetben van. A főváros azt is kifogásolja, hogy a Mahir Cityposter nem teljesítette a vállalt fejlesztéseket.

Simicska az Indexnek azt mondta: a fővárosi önkormányzat lépése összefüggésben állhat azzal, hogy nemrég megkereste egy Fidesz-közeli vállalkozó, aki megvette volna tőle a Mahir Cityposter 51 százalékát. Az üzletember nemet mondott, és szerinte erre adott válaszként bontották fel a szerződését.

Az üzletember szerint a főváros és cége között fennálló szerződés egy olyan hosszú távú megállapodás, amelyben nagyon pontosan körülírták, hogy milyen feltételek esetén mondható fel; szerinte most egyetlen ilyen feltétel sem áll fenn.