Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Emfesz közleményben reagálva, a hivatal közleményére, tiszteletben tartja a határozatot és tudomásul veszi a döntést.

Sőt a cég megerősíti a hivatal állásfoglalását, miszerint a felfüggesztés a felhasználók gázellátásának folyamatosságát semmilyen módon sem befolyásolja.

Jövő szerdán derül ki, hogy egyben marad-e a 300 ezer ügyfélre duzzadt Emfesz portfolió, a MEH ekkor hirdeti ki, hogy az Emfesz helyett ki szolgáltatja majd a gázt a cég ügyfeleinek - természetesen a mindenkori egyetemes gázszolgáltatói áron, vagyis drágábban, mint ahogy most az Emfesz adja.

Lehetőség van a teljes portfoliő egyben tartására és lehetőség van arra is, hogy az ügyfelek területén szolgáltató gázcéghez kerüljenek (vissza).

A portfolió egyben és az Emfeszen belül tartásához a cégnek szüksége lett volna egy kormánybiztosra - kérte is a társaság, hogy a miniszterelnök hirdessen vészhelyzetet, de ez idáig ezt nem kapta meg.

Információink szerint az Emfesz helyzetét az orosz tulajdonosok szeretnék orosz belügyként kezelni és ennek már hangot adtak a két ország kormányközi tárgyalásain.

A gázkereskedelmi engedély felfüggesztése az értékesítési tevékenység folytatását időlegesen kizárja, azonban az Emfesz Kft. cégszerű működése továbbra is folyamatos - írja a cég a közleményében.

Így a társaság a igyekszi behajtani a kinnlevőségeit és teljesíteni kötelezettségeit.