Döntöttek a diákhitel2 kamatáról

Évi 9 százalékban állapította meg a kötött felhasználású Diákhitel2 kamatát a Diákhitel Központ Zrt. a 2012. október 15. – 2012. december 31. közötti időszakra; ebből 2 százalékot kell a hallgatóknak állni. A Diákhitel1 kamatához viszonyított magasabb kamatmérték az új termék bevezetésével összefüggően felmerülő működési ráfordításokból adódik.
NAPI, 2012. október 8. hétfő, 15:25
Fotó: Napi.hu

Évi 9 százalékban állapította meg a kötött felhasználású Diákhitel2 kamatát a Diákhitel Központ Zrt. a 2012. október 15. - 2012. december 31. közötti időszakra vonatkozóan. A Diákhitel2-t igénybe vevő ügyfelek számára felszámított kamatláb 2 százalék, az ezen felüli kamatrészt a Magyar Állam kamattámogatás formájában a hitelfelvevő helyett megfizeti.

A Diákhitel1 kamatához viszonyított magasabb kamatmérték az új termék bevezetésével összefüggően felmerülő működési ráfordításokból adódik - közölték.

A központ szerint a teljes kamat biztosítja, hogy a társaság fedezetet teremtsen a hitelezéssel kapcsolatban felmerülő ráfordításaira, azaz a Diákhitel2 termék is önfenntartó módon tudjon működni. A 2012/2013-as tanév őszi félévétől igényelhető Diákhitel2 2012. október 15-étől december 31-ig tartó időszakra vonatkozó kamatlábát a forrásköltség (5,83 százalék), a kockázati prémium (1,57 százalék), valamint a működési prémium (1,60 százalék) kamatelemek alkotják.

A Diákhitel Központ Zrt. a hitelnyújtáshoz szükséges forrásait változatlanul a pénz- és tőkepiacról vonja be, állami kezességvállalás mellett. A finanszírozáshoz szükséges külső forrásokat rövid lejáratú készenléti hitelek és hosszú lejáratú kölcsönök formájában kereskedelmi bankoktól, magyar és nemzetközi speciális finanszírozó intézményektől, illetve nyilvános kötvénykibocsátásokon keresztül a tőkepiacról szerzi.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Blama, 2012.10.08 16:47

@rigolya: Én erre nem tudom a választ.
Talán USE nemzettárs?
Szerinte ebben is a nemzetközi tőke vezette a jobb sorsra érdemes Kétharmadnak valamennyi kezét
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rigolya, 2012.10.08 16:24

@Blama: Na na! A mérnökeink csak 2%-ot fognak fizetni, a többit az állam állja... Az mnyp einstandot helyeslők nem éreznek egy kis pénzszivattyú-feelinget?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Blama, 2012.10.08 15:55

Becsapva érzem magam.

Harcolunk a pénzügyi birodalmak ellen, Matolcsy vezetésével, aki összefog még a nyugdíjasokkal is ( ha akarják azok, ha nem ), és akkor mit kell olvasnom: " kockázati prémium (1,57 százalék), valamint a működési prémium (1,60 százalék)" - mint valami rossz, az emberek ( zembereket! ) kihasználó bank.

Hát ezt érdemelik legjobbjaink, a jövő mérnökei?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html