Drágább banki szolgáltatások augusztustól

A hónap utolsó napján több hitelintézetnél is emelkednek a lakossági folyószámlák díjai, július 31. az utolsó nap, amikor a bankok indoklás nélkül módosíthatják kondícióikat.
Leszák Tamás, 2009. július 29. szerda, 08:07
Fotó:

Néhány bank csak egy-egy tétel tarifáját módosítja, de vannak olyanok is, amelyek alaposan átdolgozták a korábbi hirdetményüket - olvasható a Világgazdaság mai számában.

A CIB Bank friss hirdetményéből például kiderül: a korábban ingyenes számlavezetéssel népszerűsített CIBEZZ számlacsomag havidíja csak akciósan, 2010 végéig marad nulla forint, később 50 forintra emelkedik, és a Classic magánszámla havidíja is magasabb lesz péntektől.

A K&H Banknál 10 ezer forint volt eddig a bankfiókos készpénzfelvételi díjak maximuma, július 31-től azonban nincs felső határa a tarifának - írja a lap.

A CIB-hez hasonlóan a K&H is több ponton újraírta kondíciós listáját, a számlacsomagok havidíját 5-60 százalékkal emelte meg.

Az Ersténél a bankfiókban indított átutalások maximális díja emelkedett, többet kell majd fizetni a nagyobb összegű tele- és a netbankos átutalásokért is, de nő a saját ATM-es készpénzfelvétel díja is.

A Budapest Banknál a számlavezetési díjak és a Mobilbank Plusz szolgáltatás lett drágább, az FHB-nál pedig a telebankos ügyletek díja nőtt.

Az OTP Bank változtatásainak zöme csak jövő márciustól lép életbe - tudta meg a lap. A Prémium, Net és Elektronikus csomag jelenleg díjmentes szolgáltatásainak többségéért a magasabb havidíj ellenére ugyannyit kell majd fizetniük az ügyfeleknek, mint az olcsóbb számlacsomagot használóknak.

HOZZÁSZÓLÁSOK