Drágább itthon mobilozni, mint Dániában

Magyarországon drágább a mobilozás, mint az OECD tagállamainak átlagában - derül ki abból az OECD-kimutatásból, amelyet a Le Soir című brüsszeli lap csütörtöki száma ismertetett.
NAPI, 2009. augusztus 14. péntek, 10:52
Fotó:

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetnek (OECD) az európai államok többsége mellett olyan országok is tagjai, mint az Egyesült Államok, Mexikó, Dél-Korea, Ausztrália, Japán és Új-Zéland. A kimutatás szerint viszonylag intenzív mobilozás esetén - 1680 hívás, 660 sms és 12 mms mellett - az évi költség az OECD átlagában mintegy 500 dollárt tesz ki.

A szóródás hatalmas: Dániában ez 200 dollár alatt, Spanyolországban viszont 900 dollár fölött van. Dánia mellett Hollandiában, Svédországban, Finnországban, valamint Ausztriában a legolcsóbb a mobilozás: ott az intenzív használat éves költsége 200 dollár körüli, Ausztriában kevéssel 200 dollár fölötti.

Magyarországon ez a mutató meghaladja a 600 dollárt, ami hasonló nagyságrendű, mint a francia, német, portugál, belga és görög költségszint. Spanyolország mellett 800 dollárnál nagyobb az éves költség a Cseh Köztársaságban és Szlovákiában is.

HOZZÁSZÓLÁSOK