Drágul a fehérvári stadion építése

A székesfehérvári Sóstói Stadion építése 13 milliárd 519 millió forintról 13 milliárd 614 millió forintra, mintegy 95 millió forinttal drágul - közölte az ajánlatkérő Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata a Közbeszerzési Értesítőben. Ez már a második költségnövekedés.
Németh Géza, 2018. szeptember 5. szerda, 19:29
Fotó: Napi.hu

Az építést még 2016-ban a STRABAG-MML Magas- és Mérnöki Létesítmény Építő Kft., a STRABAG Építő Kft. (korábban: STR Építő Kft.); a TRSZ Gyenge és Erős Áramú Hálózatépítő Kft. és az Ed. Züblin AG nyerte. A feladat a Sóstói Stadion helyén UEFA 4-es és MLSZ I. osztály "A" kategóriának megfelelően kialakított, minimum 14 ezer ülőhelyes stadion építése volt, a meglévő főépület átépítésével.

A közlemény olyan pótmunkákra hivatkozik, amelyek a tartalék keret terhére elszámolhatók. Így például a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) által megfogalmazott Stadionbiztonsági Követelményrendszernek való megfelelőség érdekében szükséges a megtervezett kamerarendszer átalakítása, mivel az nem figyel egyes területeket. Másrészt az MLSZ által használt informatikai hálózat nem volt kellően szétválasztva az általános informatikai hálózattól, harmadrészt pedig a jegyértékesítő rendszer elemeiben is változásra volt szükség. Meg kell teremteni - a stadionbiztonsági követelmények érvényesítéséhez hozzájáruló - városi térfigyelő kamerarendszernek a Sóstói Stadionnal való kapcsolatát is.

A stadion építési költsége korábban - mint arról a Napi.hu is beszámolt - már 900 millió forinttal drágult.

HOZZÁSZÓLÁSOK