Drágul-e szerdán az üzemanyag?

Június 4-én, szerdán a benzin ára várhatóan nem változik, a gázolajnál a változatlan ár a valószínűbb, de két forintos csökkentés sem kizárt - véli a GKI Energiakutató.
, 2014. június 1. vasárnap, 19:23
Fotó: Napi.hu

A Reuters adatközlése alapján a május 26. és 30. közötti héten a benzin ára a mediterrán piacon heti átlagban 0,3 százalékkal csökkent, a gázolajnál 1,1 százalékos volt az árcsökkenés. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt, heti átlagban 0,2 százalékkal gyengült.

A jövő hét szerdén tőzsdei piaci folyamatok hatására összességében - a 27 százalékos áfával is növelten - a benzin ára várhatóan nem változik. A gázolajnál valószínűbb az ártartás, de 2 forintos árcsökkentés sem elképzelhetetlen. A benzin ára 416 forint/liter marad, a gázolaj ára pedig 421-423 forint között változhat - írta közleményében a GKI Energiakutató Kft.

Az elmúlt egy év során a benzin ára 1, a gázolaj ára 2 százalékkal emelkedett. Az időszaki (utolsó publikált) átlagos keresetek ennél kicsit gyorsabban emelkedtek, ezért 1,7 százalékkal kevesebb benzint és 0,7 százalékkal több gázolajat lehet egy havi átlagos nettó keresetből tankolni, mint egy évvel ezelőtt.

HOZZÁSZÓLÁSOK