Drágul a Városliget rehabilitációjának tervezése

A budapesti FINA úszó világbajnokság szinkronúszás helyszínének a Városligeti tóba telepítése miatt módosítani kell a liget rehabilitációjának tájépítészeti generál- és szakági tervezési szerződését, emiatt 45 millió forinttal drágul a projekt. Csúszik a Magyar Zene Háza építése.
Németh Géza, 2017. április 26. szerda, 13:05
Fotó: Napi.hu

A módosítást a megrendelő Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. tette közzé a Közbeszerzési Értesítőben. A rehabilitáció tervezésére kiírt tendert korábban a Garten Studio Kft. nyerte meg 1 milliárd 270 millió forinttal. A FINA miatti módosítások a tervezési díjat 1 milliárd 315 millió forintra emelték.

Csúszik a Magyar Zene Háza építése

A Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. által a Magyar Zene Háza generál kivitelezésére kiírt nyílt közbeszerzés eredménytelen lett, mivel az ajánlatokban szereplő összegek meghaladták az ajánlatkérő rendelkezésére álló pénzt.

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent tájékoztatás szerint a következő cégek tettek ajánlatot: Laterex Építő Zrt., ZÁÉV Építőipari Zrt., Swietelsky Magyarország Kft. valamint a Magyar Építő Zrt. A közlemény sem a rendelkezésre álló összeget, sem az egyes ajánlatok összegét nem tartalmazza.

A Magyar Zene Háza 10 ezer 800 négyzetméteres összes alapterületű épület lesz, a pince területe 4 ezer négyzetméter.

HOZZÁSZÓLÁSOK