Az Erste a múlt héttől már nem fogad be új Joker hitelkártyára vonatkozó igényléseket, és már nem igényelhető a díjmentes KártyaŐr szolgáltatás sem. Január 16-ától a bank Max elnevezéssel kínál hitelplasztikot, a KártyaŐrt pedig a havi 428 forintba kerülő Hirnök váltja. Egyúttal új szolgáltatásokat is bevezetnek.

A kedvelt Joker és az új Max meglehetősen hasonló megoldás, de a pénzvisszatérítésnél elég jelentős a különbség. Nem csak abban, hogy a Max nem 250 ezer (mint tette azt a Joker), hanem "csak" 200 ezer forintos költés után ad visszatérítést - vagyis ennyivel kevesebbet "kereshetnek" az ügyes hitelkártyások -, a visszatérítés metodikája is komplikáltabb - írta a portál.

Eközben az OTP több hitelkártyájánál is emelte a kamatot. Az Amex blue esetében a havi kamat korábban 2,48 százalék volt, a 2017. január 16. után igényelt plasztikokra azonban már havi 2,68 százalékot számolnak fel (feltéve, ha az ügyfél nem tudja maradéktalanul rendezni tartozását, így kihasználva a kamatmentes lehetőséget). A készpénzfelvételre változatlanul 2,96 százalékot terhelnek.

A drágulás a "normál" Mastercard hitelplasztikot is elérte. A havi kamat azoknál 2,23 százalékról nőtt 2,64 százalékra. Mindez persze nem maradt hatástalan a teljes hiteldíjra (thm) sem, az 2-4 százalékponttal emelkedett - olvasható az Azénpénzem.hu-n.