Drágulhat a tévézés - tiltakoznak a szolgáltatók

Tiltakozó levelet írt a Magyar Kábelkommunikációs Szövetség (KBSZ) a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak (NMHH) az RTL Klub és a TV2 tervezett díjszedése miatt - írja a Világgazdaság csütörtökön.
MTI, 2016. június 16. csütörtök, 07:54
Fotó: Napi.hu

Kéry Ferenc, a KBSZ elnöke a lapnak elmondta: a szövetség szakértőinek véleménye szerint a műsordíj érvényesítésének körülményeiről szóló általános szerződési feltételek diszkriminatívak, mivel sértik a hírközlési területen általánosan elvárt versenysemlegességet. A feltételek nem felelnek meg számos törvényi és más jogszabályi előírásnak, és nincsenek tekintettel a fogyasztók érdekeire sem. A szövetség ezért törvényességi felülvizsgálati eljárást kezdeményezett az NMHH-nál.

A cikk emlékeztet arra, hogy a TV" Média Csoport és a Magyar RTL május 31-én tette közzé július 1-jei hatálybalépéssel az új általános szerződési feltételeiket, amelyek tartalmazzák a tervezett terjesztési díjakat. A televíziók egyenként havonta, előfizetőnként nettó 290, illetve 294 forintot kérhetnek a kábeles műsorterjesztőktől.

HOZZÁSZÓLÁSOK