Drágultak a devizakiváltó forintkölcsönök

Szinte kivétel nélkül drágultak a devizakiváltó forintkölcsönök az azenpenzem.hu összeállítása szerint.
MTI, 2011. december 5. hétfő, 17:41
Fotó: Napi.hu

A drágulást egyebek mellett a forintkölcsönök referenciaként használt pénzpiaci mutatójának (Bubor) emelkedésével indokolják: az ajánlatok kidolgozásakor érvényes három és hathavi Bubor 6,1-6,14 százalék volt, pénteken viszont előbbi 6,99 százalékon, utóbbi pedig 7,23 százalékon állt, ami automatikusan jelentkezik a teljes hiteldíj mutatókban (thm).

Akadt bank és takarékszövetkezet is, amelyik ezen felül is emelt. A K&H a felárat növelte meg 50 bázisponttal, az OTP újabb, nagyobb terhet jelentő sávot vezetett be. A Kis-Rába menti Takarékszövetkezet átállt a jegybanki alapkamatról a következő évben már kötelező Buborra. A referencia változtatását azonban drágítással is összekötötte, a korábbi 11,2 százalékos hiteldíj 12,03 százalékra emelkedett. Az FHB-nál a pénzpiaci folyamatokat követve a thm majdnem egy egész százalékponttal nőtt, ugyanezen okból az OTP-nél mától 0,33 százalékponttal kerül többe a devizakiváltó hitel.

A végtörlesztési kölcsönöknél - állapította meg az ajánlatokat folyamatosan nyomon követő portál - változás még, hogy a zirci takarék már nem kínál saját konstrukciót, a legjobb feltételt adó répcelaki pedig (ahol a nem körzetbeliektől december közepéig türelmet kértek) teljesen leállította a kérelmek befogadását.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

SzaszaG, 2011.12.06 02:45

Mindenki rakja át a betéteit a takarék szövetkezetekbe és majd ők adnak hitelt :)
ja hogy ott 1%-al kevesebbet kamatozik a pénz... Ennyi egy magyar embernek elég. Amikor gáz van akkor viszont látszik, h kiben van egy kis szándék legalább, hogy kihúzzon belőle, ki akar még jobban beletaposni.
Gyarmat az ország, az is marad.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Drazsen, 2011.12.05 21:28

@nickn: Egyszerű piaci törvény. Ha valamire nő a kereslet, akkor nő az ár !!Melllesleg az emberek addig tököltek, taktikáztak, hogy majd megy még lejjebb is a akmat, míg elszámolták magukat. Most két választásuk van. Vagy hayni az egészet a fenébe ( mivel a Tak.Szövök kerete már kimerült) vagy igénybe venni a bankok drágább ajánaltát.Szóval szívásból a szívásba. Miért mit gondolt a kormány?? Hogy végtelenek a prferált takarékszövetkezetek forrásai ?? Elfogytak, most megint a bankok diktálnak. Eszi, nem eszi nem kap mást.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

nickn, 2011.12.05 20:48

56-ban tankok, most meg bankok. Mi kell még a megszálláshoz? Mocskos szemetek jól összezártak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html