Drasztikus változás a kgfb-nél

Komoly, az autósok pénztárcáját érintő változások léptek életbe a biztosításokkal kapcsolatban. Többet fizetnek az ittasan karambolozók és megindulhat az elmaradt biztosítási díjak behajtása is.
Napi.hu, 2017. január 9. hétfő, 09:48
Fotó: Napi.hu

Megindulhat az elmaradt kötelező felelősségbiztosítási díjak bírósági úton való behajtása, miután már csak 5 évre visszamenőleg van erre lehetőségük a biztosítóknak. Eddig az úgynevezett fedezetlenségi díj behajtására korlátlan idő állt lehetőségre. Érdemes mindenkinek átnéznie, rendszeresen befizette-e a kötelezőt, a kihagyásnak ugyanis húzós következményei vannak, amitől a biztosítók nem tekintenek el.  - írja a CLB biztosítási alkusz.

Fontos változás, hogy az eddigi 1,5 millió forint helyett idén akár már 5 millió forintot is bevasalhat a biztosító azon az autóson, aki alkohol vagy kábítószer, pontosabban "a vezetői képességekre hátrányosan ható szer" hatása alatt okoz nagy kárt.

Ezeken kívül az extrém nagy dologi károknál csökkent a kártérítési limit, vagyis, ebben a kategóriában kevesebbet fizetnek kgfb-re a biztosítók, a személyi sérülések után adható kártérítést viszont némileg megemelték.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

fazakasl, 2017.01.09 17:29

Viszont ha mindezt egy biztosító meglépi, akkor szépen vissza lehet fizetnie az ügyfél addig befizetett összes GKFB díját, hiszen láthatóan és nyiltan kivonult mögüle - ám teljesen mindegy, miféle indokkal!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

George Lukacs, 2017.01.09 13:04

A drasztikus változás a biztosítási adó sokszorosára emelése.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html