Dübörög a sajtószabadság: az egész 444.hu-t kitiltották a parlamentből

„Munkatársaik viselkedése, a szabályok tudatos és sorozatos ignorálása, a korábbi figyelmeztetések semmibevétele miatt házelnök úr felfüggeszti a 444.hu szerkesztőségének akkreditációját” – levelet kapott a 444.hu.
Napi.hu, 2016. október 19. szerda, 14:44
Fotó: Napi.hu

"Tájékoztatom Önt arról, hogy a 444.hu munkatársai, Plankó Gergely és Tamás Bence Gáspár 2016. október 10-én, hétfőn többszörös kérésünk és figyelmeztetésünk ellenére ismételten megszegték az országházi sajtótudósítás rendjére vonatkozó 9/2013-as házelnöki rendelkezést. Az engedély nélküli forgatás mellett fizikailag is akadályozták Halász János államtitkár bejutását az üléstermi folyosóra. Munkatársaik viselkedése, a szabályok tudatos és sorozatos ignorálása, a korábbi figyelmeztetések semmibevétele miatt házelnök úr felfüggeszti a 444.hu szerkesztőségének akkreditációját."

Ezt a levelet kapta a 444.hu szerkesztősége Szilágyi Zoltántól, az Országgyűlés sajtófőnökétől. Kommentárjában a 444.hu megjegyzi, hogy fizikai akadályoztatásról szó nem volt, mindössze Halász Jánost, a Fidesz-frakció szóvivőjét akarták megkérdezni, erről egy videót is közzétettek, ezt ide kattintva tudja megnézni.

HOZZÁSZÓLÁSOK