A Profession.hu jelentése szerint 2015-ben havonta átlagosan 7939 hirdetést adtak fel a felületén, amely az előző évi adatokhoz képest 21 százalékos emelkedést jelentett. Havi lebontásban vizsgálva átlagosan 2388 cég hirdetett, ez 32 százalékkal haladja meg az előző év havi átlagait. Az állásportálon 10 484 cég hirdetett legalább egyszer, amely pedig 25 százalékkal több a 2014-ben mért számnál.

Ők a legaktívabbak

A toborzócégek mellett a leggyakrabban hirdető cégek között olyan multinacionális vállalatok szerepeltek, mint a Tesco (2,6 százalék) vagy a Bosch-csoport (1,6 százalék).

A megyék szerinti lebontásban - 2014-hez hasonlóan - a legtöbb hirdetést Budapesten (37 százalék), Pest megyében (10,9 százalék), illetve Győr-Moson Sopron megyében (5 százalék)) töltötték fel, de sok pozíciót hirdettek meg Fejér- illetve Hajdú-Bihar megyében is.

Mi a leggyakoribb hirdetési kategória?

A legtöbb hirdetést a szakmunka kategóriában adták fel (14 százalék), ezt az értékesítés, kereskedelem (10,2 százalék), illetve a gyártás, termelés követte (9,7 százalék). Szembetűnő, hogy a gyártás termelés kategóriája az előző évben még első helyen szerepelt, 2015-ben azonban helyet cserélt a szakmunka kategóriájával. A csoportosított pozíciónevek alapján a legtöbb munkáltató könyvelőket, fejlesztőket, illetve IT munkatársakat keres.

Az adminisztratív munkák a legkeresettebbek

Az állásportál rendszerén belül átlagosan havi 217 193 jelentkezést adtak be a különböző pozíciókra a felhasználók - ez 14 százalékkal haladja meg az előző évben mért adatokat. A kínálat és kereslet csak részben közelít egymáshoz: legtöbben adminisztratív, asszisztensi feladatkörben szeretnének elhelyezkedni (17 százalék), de sokan pályáznak az értékesítés, kereskedelem (16 százalék), illetve szakmunka (9 százalék) kategóriában is.