Csúszik az M4-es gyorsforgalmi út átadása

Fél évvel csúszik az M4-es gyorsforgalmi út Cegléd és Abony közötti szakaszának a befejezése, mivel ki kell váltani egy villamos távvezetéket.
Németh Géza, 2020. január 28. kedd, 10:48
Fotó: Napi.hu

A szerződés módosítását az ajánlatkérő NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az M4-es gyorsforgalmi út 73. kilométerétől induló 17,6 kilométeres szakasz építését a Duna Aszfalt Kft. nyerte el, a becsült 23,5 milliárd forint helyett 26,3 milliárd forintért. Vele 2017. december 20-án kötött szerződést a NIF. Az építésre 24 hónap állt a nyertes rendelkezésére, amely múlt év december 20-án lejárt. Ez a határidő módosult ez év június 30-ra.

Az indoklás szerint az OVIT Szolnok és Cegléd közötti 22 kilovoltos távvezetékének a kiváltása húzódik, emiatt csúszik az útépítés is.

Az M4-es autópálya körül a Simicska-Orbán ügy kirobbanása után kezdődtek a bajok. Miután Simicska Lajos cége, a Közgép Zrt. is részt vett az építésben, a Gazdasági Versenyhivatal kartell eljárást kezdeményezett. Végül 2017 decemberében a magyar kormány per nélkül állapodott meg az M4-es autópályát építő cégekkel. Az állam a 2015 tavaszán leállított építkezésében részt vevő cégek egyikének sem fizetett kártérítést, csak az elvégzett munka árát térítette meg 45 milliárd forint erejéig. Az újraindítás után az M4-es már nem autópályaként, hanem kétszer kétsávos gyorsforgalmi útként készül.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kanri, 2020.01.28 13:11

Mi ebben a hír? Patkányországban ez tök normális. Elég csak az M0-ra gondolni...lassan két éve szarakodnak rajta és közben emberek tízezreinek az életét teszik tönkre...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

toferi41@freemail.hu, 2020.01.28 12:16

Még a kisebb müszaki készültség megépítése is úgy készül mint a luca széke!A kormány megalapozatlanul állíttatta le a Szolnokot i elkerülő autópálya építését, noha már a beruházás részét képező Tisza-híd építése is már elkezdődött, sőt már a pillérek is elkészültek.Azért volt szerintem megalapozatlan a kartelezés miatti leállítása a beruházásnak mert ezt a kormány soha be nem bizonyította, inkább megegyezett a kivitelezőkkel , és kifizette nekik amit követeltek.Sajnos ez a beruházás is Luca széke lassúságával valósul meg. ha megvalósul, mert Orbán és csapat nem igyekszik ennek a beruházásnak a mielőbbi befejezéséhez, noha a már megépített műtárgyak ezt indokolnák.De hát van pénz dögivel Orbán passzióira, a foci stadionok építésére, sport világversenyek rendezésére az ellenfelekké vált vállalkozók "megbüntetésére", csak Szolnok infrastruktúrájának fejlesztése halasztható a végtelenségig, noha Orbánnak tudni kell, ,mert Szolnokról nősült, hogy milyen sanyarú meglevő belvárosi híd áteresztőképessége, és hogy az a 4-es út az út állapota , szűk keresztmetszete miatt, már régóta elnyerte a halálút kitüntető nevet!S arról, hogy ez a 4-es autópálya végig mikorra épül ki arról még ez a cikk sem tudott biztatót írni, pedig neki semmiféle kötelezettsége és felelőssége nincs ebben a témában!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html