Októberhez hasonlóan ezúttal is az első részlettel nettó 200 ezer forint érkezik, ezt november 6-ig teljesítik, míg a második részlet az előző havi ütemezéséhez képest egy héttel később, november 27-ig lesz kifizetve. A munkavállalóknak írt levél szerint az önkéntes egészségpénztár munkáltatói hozzájárulása szeptember és október havi teljes összege kifizetésre kerül - olvasható a portálon.

Az önkéntes nyugdíjpénztár munkáltatói hozzájárulását 15 100 forint/hó összegig utalják, szintén erre a terminusra. A törzsgárda biztosítási járadék kifizetését, valamint az önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulás fennmaradó részét a cég pénzügyi lehetőségeinek függvényében egy későbbi időpontban fogja teljesíteni.

Tankhilevich szerint októberben tovább csökkent a vállalat termelési szintje, az alapanyag-beszállítás nehézségei, rajtuk kívül álló akadályoztatása miatt. (Ennek oka, hogy Záhonynál mintegy 70 ezer tonnányi keletről érkező áru - ezen belül nyersanyag - "ragadt be" a MÁV által elrendelt vágányzár miatt.) A fennálló nehézségek mellett törekszenek a termelés folyamatosságának fenntartására. A munkavállalóknak küldött levélben részletezett járandóságok átütemezésével kapcsolatban számítanak a dolgozók megértésére.

Ezzel együtt a Dunaferr ezzel újra megsérti a Munka törvénykönyvét és a cég még 2021. február közepéig érvényben lévő kollektív szerződését is. Mindamellett a portál információi szerint a cég - bár nem tudni, hogy időlegesen-e vagy végleg, de - kivonul a sporttámogatás rendszeréből is, amely szintén érzékenyen érint(het)i a város sportéletét.