Megúszták a leépítést a Dunaferr-dolgozók

Sikerült megállapodni a szakszervezetekkel, így elhalasztják a tavaly bejelentett leépítést a Dunaferrnél. Béremelést is kapnak a dolgozók - írja a hvg.hu.
Szász Péter, 2020. február 12. szerda, 21:34
Fotó: Napi.hu

Tavaly októberben jelentett be az ISD Dunaferr Zrt. egy 350 fős leépítési szándékot. A polgármester is csak a tárgyalási szándékát tudta kifejezni, hogy csökkenteni tudják a károkat, ahogy a szakszervezet is reménykedni tudott csak, hogy a tervből végül nem lesz valóság.

Most úgy tűnik, ez bejött, hiszen a Dunaferr ma bejelentette, hogy a tervezett 350 fős leépítést visszavonja és 2020 december 31-éig nem jelent be új csoportos létszámleépítést - mondta a hvg.hu-nak Molnár László a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség vezetője.

Sőt, május elsejétől 3,4 százalékos alapbérfejlesztést is kap alanyi jogon az összes dolgozó, míg júliustól újabb 6,8 százalékos alapbérfejlesztés jön. A béren felüli juttatások is emelkednek júliustól, mégpedig az átlagos éves bérfejlesztés mértékével.

Molnár szerint a fordulatot a szakszervezetek együttes fellépése, illetve az a tény, hogy sokan kezdtek el más munka után nézni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tlg01, 2020.02.13 07:19

amíg van aki fedezi a veszteséget
addig nincs gond
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html