Nincs más választásunk, fájdalmas lépéseket kell tennünk, mert továbbra is úgy tűnik, hogy a Dunaferr Zrt. kizárólag magára számíthat - olvasható a levélben.

Ha a helyzet nem változik, várhatóan 2020. június 1-jétől 3 hónapon át csökkentenünk kell a nem közvetlenül a termelésben dolgozó munkavállalók munkaidejét - írta a Dunaferr cégvezetőjének levelére hivatkozva a hvg.hu. A levelet a Vasas Szakszervezeti Szövetség töltötte fel a honlapjára csütörtökön.

Az intézkedés 1000 embert érinthet, a kieső bérüket részben állami forrásokból pótolnák. A cégvezető azt is írja, az áprilisi fizetések időben megérkeznek. (Tankhilevich április végén még az közölte a dolgozókkal, hogy május 10. helyett 5 nap késéssel tudják kifizetni a béreket.)

A vállalat folyamatosan egyeztet a szakszervezetekkel, "igyekszünk közös megoldást találni"; látni kell, hogy a túlélésért folytatott küzdelem egy döntő szakaszába léptünk - áll a cégvezető levélében.

Februárban a vezetőség és a szakszervezetek még bérmegállapodást kötöttek az idei, éves szinten átlagosan 5,8 százalékos béremelésről.