Dunaferr: továbbra sincs megállapodás

A Dunaferr vezetése továbbra is fenntartja bérfejlesztési javaslatát, a 13. és 14. havi fizetések időleges visszatartásával az egyik kohó felújítását finanszíroznák.
Leszák Tamás, 2013. február 13. szerda, 16:02
Fotó: Napi.hu

Középtávú bérfejlesztési javaslatot tárt az ISD Dunaferr Zrt. a szakszervezetek elé a február 13-ai bértárgyaláson - közölte a társaság. A vállalat kiszámítható működésének és modernizációjának biztosítását célzó javaslat a közlemény szerint megerősíti a szakszervezeteknek február 1-jén benyújtott állásfoglalást. A dunaújvárosi vasmű több éve folyamatosan veszteségesen működik, a menedzsment ezért az idei évre 2,1 százalékos bérfejlesztést tud vállalni.

Emellett a cégvezetés továbbra is fenntartja korábbi kezdeményezését, amely szerint az idei 13. és 14. havi bérek kifizetése helyett az így megtakarított közel 3,8 milliárd forintból az I. számú kohó felújítására kerülne sor. Az idén felfüggesztett juttatásokat 2014-ben és 2015-ben kapják majd meg a dolgozók. Az érdekvédelmi szervezetek továbbra is ragaszkodnak eredeti követelésükhöz, ami 5,2 százalékos bérfejlesztésről szól. A közlemény szerint a vállalat azt javasolta a szakszervezeteknek, hogy a cég jövőjének és a munka biztosításának érdekében a munka beszüntetése helyett üljenek vissza a tárgyalóasztalhoz, egy mindenki számára elfogadható megállapodás érdekében.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK