Dunának megy a Magyar Televízió?

Elképzelhető, hogy a Magyar Televízió szanálása a Duna TV-vel való összeolvadást jelenti majd, az ügylet érdekessége pedig az lehet, hogy a műholdas adó lenne az anyaintézmény - értesült a Népszabadság.
Kolozsi Pál, 2006. augusztus 7. hétfő, 08:26
Fotó:

A Magyar Televízió Zrt.-nek július végéig kellett volna visszafizetnie egy kamatok nélkül négymilliárd forintos hitelt, amelyre állami garanciavállalás van érvényben, csakhogy az MTV nem tud fizetni, a kormány pedig a költségvetési gondok miatt nem akar. Gondot jelent az is, hogy rendezetlen a köztévé elhelyezése, az MTV ugyanis szinte minden ingatlanát eladta az utóbbi években. Jelenleg úgy fest, hogy a Szikra Nyomda volt épülete, vagy a Nap-kelte bázisa lehetne a Szabadság teret idővel mindenképp elhagyó társaság átmeneti központja, bár az igazság szerint erre a kisebb beruházásra sincs elég pénz.

Korábban felmerült a Magyar Televízió, a Magyar Rádió és a Duna TV összeköltöztetése, de egy ilyen "médiapark" kialakítása 50 milliárd forintba kerülne. Egy új terv szerint a két közszolgálati tévé olvadna össze, csakhogy nem a Magyar Televízió, hanem a nullszaldós, saját épülettel, stúdióval és korszerű eszközökkel rendelkező Duna TV lenne az anyaintézmény. A Népszabadság szerint egyesülés esetén az új bázis a Duna TV épülete, a Millenárison lévő állami tulajdonú stúdió vagy az Uránia Filmszínház lehetne.

HOZZÁSZÓLÁSOK