Dunaújvárosban is megszólal Vajna rádiója

A dunaújvárosi 93,1 MHz-es frekvencián is hallható lesz hamarosan az Andy Vajna cége által működtetett - budapesti vételkörzettel rendelkező - Rádió 1 műsora.
Domokos Erika, 2017. november 16. csütörtök, 16:40
Fotó: Napi.hu

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) médiatanácsa a Dunaújváros 93,1 MHz frekvenciára kiírt pályázaton az egyedüli pályázó Crossborder Kft.-t nyilvánította nyertesnek. A szolgáltató kereskedelmi jelleggel, a Radio Plus Kft.-vel hálózatba kapcsolódva sugározhatja majd műsorát, 93,1 Rádió 1 néven - adta hírül közleményében az NMHH.

Az Andy Vajna milliárdos üzletember érdekeltségébe tartozó Radio Plus Kft. üzemelteti a budapesti vételkörzettel rendelkező Rádió 1-et. A rádióadó az idén intenzíven növelte országos lefedettségét azáltal, hogy közös hálózatba csatlakozik helyi frekvenciákat elnyert rádiós szolgáltatókkal  - ahogy tette azt többek közt Szegeden, Szombathelyen, Zalaegerszegen, Békéscsabán és a Hajdúságban is. Összesen már közel harminc településen és körzetében szólhat a Rádió 1.

A közös hálózatba csatlakozás azt jelenti, hogy a helyi rádiók nagy részben átvehetik a Rádió 1 tartalmát, míg saját műsort és híreket naponta nagyjából négy és fél órát kell sugározniuk.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK