Dupláznak a Cardif-biztosítók

A tavalyi 1,55 milliárdos díjbevételét megduplázza 2007-ben az idén öt éves két Cardif-biztosító (Cardif Biztosító, illetve Életbiztosító Zrt.), amihez szerény, 150 millió forintos pozitív eredmény társul majd – mondta Kállay Benjamin, a társaságok vezérigazgatója.
Nagy László Nándor, 2007. október 25. csütörtök, 11:35
Fotó:

A hazánkban egyelőre csak csoportos hitelfedezeti biztosításokkal jelen lévő társaságok - 17 partner bank és pénzügyi szolgáltató révén - több mint félmillió biztosított ügyféllel állnak kapcsolatban, ezek közül 150 ezren munkanélküliség kockázatra is rendelkeznek biztosítási fedezettel.

A társaságok által felmért fizetésképtelenségi kockázatok nagyjából 40 százalékára rendelkezik biztosítási termékkel, ám a hitelfelvevők két legnagyobb félelmére, a túlzott megterhelést jelentő törlesztőrészletek miatti nem fizetésre, illetve a válás miatti pénzügyi problémákra a hitelfedezeti biztosítás sem kínál védelmet.

A biztosítók a végleges korlátozó tényezők (haláleset, rokkantság) esetében a teljes hiteltartozást kifizetik a folyósító hitelintézetnek, míg átmeneti pénzzavar esetében 4-6 hónapig vállalják az átmeneti törlesztőrészletek adós helyetti megfizetését - a futamidő alatt akár többször is.

HOZZÁSZÓLÁSOK